Pareri despre educatie

Educatia este o parte foarte importanta in viata noastra. De aceea cred ca ar trebui sa ii acordam mai multa atentie, in special cand vine vorba de copii. Ei vor creste si vor deveni adulti responsabili ce vor putea schimba anumite lucruri care sunt gresite acum.

Educatia incepe din primele luni ale copilului, iar un inceput prost si ezitant poate avea efecte destul de grave. Chiar daca poate parea amuzant cand un copil tipa si se alinta, trebuie sa stii ca un astfel de comportament se poate schimba odata cu trecerea timpului, iar ulterior va deveni imposibil de controlat.


Educatia se face si prin puterea exemplului. De aceea, daca vrei sa schimbi ceva, trebuie sa schimbi mai intai ceva din tine. Copiii sunt niste oameni in miniatura care nu fac altceva decat sa copieze ce vad in jurul lor. De aceea trebuie sa fii atent cand sunt copii in jurul tau. Orice tip de comportament nepotrivit poate fi copiat in totalitate. La inceput este un automatism, dar se poate transforma intr-un obicei care va fi suparator atat pentru tine cat si pentru cei din jurul tau.

Partea trista este ca in zilele noastre sunt promovata din ce in ce mai mult nonvalorile care de cele mai multe ori au o educatie precara. Oamenii isi fac modele de viata din ei si cred ca poti sa traiesti foarte bine fara sa inveti si fara sa fii educat, deoarece oricine poate sa reuseasca daca are putin noroc.


Un om educat se cunoaste de la departare. Orice mic gest poate trada o persoana care nu are cei 7 ani de acasa. Lumea nu se va schimba foarte repede si nu poate exista o padure fara uscaturi, dar e mult mai bine ca educatia sa primeze, indiferent de circumstante. O lume in care toti oamenii sunt educati si urmeaza regulile este o imagine idealista si totodata imposibila. Cu toate astea nu trebuie sa renuntam la educatie.

Nu uita ca educatia poate schimba lumea in bine la propriu.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu