Pareri despre ceai

Multi dintre noi ne incepem diminetile cu o ceasca mare de cafea, care ne trezeste si ne da suficienta energie pentru cel putin jumatate din zi. O alternativa sanatoasa a cafelei este ceaiul. Pentru cei ce nu cunosc beneficiile lui, am scris mai jos o lista cu 10 motive pentru care ar trebui sa bei ceai in fiecare zi.
  1. Iti da energie pentru mai mult timp
Concentratia de cofeina a ceaiului este aceeasi cu cea a cafelei, dar exista o diferenta intre cele doua. In timp ce cafeaua iti da multa energie pentru o perioada scurta de timp, ceaiul te va face sa iti pastrezi energia pe tot parcursul zilei.

  1. Contine antioxidanti
Antixidantii previn imbatranirea prematura, te ajuta sa ramai tanar si te protejeaza de factorii externi, cum ar fi poluarea.
  1. Te hidrateaza si iti stabilizeaza nevoia de a consuma lichide
Spre deosebire de cafea, ceaiul este recomandat in zilele foarte calduroase de vara, deoarece il poti bea atat rece, cat si cald si va inlocui rapid apa pe care ai pierdut-o pe parcursul zilei.
  1. Studii au aratat ca ceaiul iti intareste sistemul imunitar si reduce riscul de a avea cancer
Ceaiul verde- cel mai cunoscut pentru beneficiile sale asupra sanatatii- poate ajuta in prevenirea cancerului si bolilor cardiace datorita antioxidantilor numiti catehine.

  1. Te poate ajuta sa slabesti cateva kilograme
Ceaiul verde te poate ajuta in caz ca vrei sa mai dai jos cateva kilograme. Acelasi antioxidant (catehina) blocheaza depunerea grasimii, in special pe abdomen.
  1. Este mult mai usor de preparat decat cafeaua
Chiar daca felul in care preparam cafeaua s-a schimbat foarte mult, nimic nu este mai usor decat sa pui un pliculet de ceai intr-o cana cu apa fierbinte si sa o lasi acolo cateva minute.
  1. Previne carierea dintilor si te ajuta sa scapid e respiratia urat mirositoare
Fluorul din ceai previne cariile, iar antioxidantii oamoara bacteriile care provoaca respiratia neplacuta. Ceaiul contine calciu si magneziu care te ajuta sa ai dinti si oase sanatoase.
  1. Te ajuta sa scapi de stres
Un avantaj pe care ar trebui sa il folosesti in favoarea ta este faptul ca te scapa de stres. Este demonstrat ca ceaiul verde este un bun anti-depresiv.

  1. Iti imbunatateste memoria si reduce riscul de a avea Alzheimer
Un antioxidant din ceaiul verde, numit EGC, poate ajuta creierul sa nu dezvolte Alzheimer. Acesta scade productia unei proteine care degradeaza neuronii.
  1. Te ajuta sa socializezi
Indiferent ca o sa iti inviti prietenii la o ceasca cu ceai, sau ca o sa te vezi cu o cunostinta intr-o ceainarie din oras, o ceasca cu ceai este mereu un motiv bun sa te intalnesti cu prietenii tai.

Acum ca ti-am dat 10 motive sa consumi ceai, alege-l pe cel preferat de tine si bucura-te de beneficiile lui.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu