Pareri despre traficul aglomerat

Daca locuiesti in capitala, stii probabil deja ca un abonament de metrou de scapa de foarte multe batai de cap pe care le ai datorita traficului infernal. Lipsa unei infrastructuri corespunzatoare, dar si a numarului mare de soferi, face ca o plimbare cu masina prin Bucuresti in timpul orelor de varf sa devina un adevarat exercitiu de rabdare.



Care ar fi solutiile?

Din punctul meu de vedere, amenajarea unor piste pentru biciclisti corespunzatoare ar duce in mod iminent la scaderea traficului pe patru roti si cresterea numarului de biciclete. Acest lucru ar fi ideal deoarece exista numai avantaje: lipsa poluarii, lipsa sedentarismului, evitarea supra-aglomerarii etc.

Un alt lucru de luat in calcul ar fi limitarea numarului de soferi in anumite portiuni si intre anumite ore. Totusi, pentru a lua aceasta masura ar trebui imbunatit radical sistemul de transport public care momentan lasa de dorit. Majoritatea autobuzelor sunt vechi si nu reusesc sa faca fata numarului de calatori, mai ales in zilele ploioase. De asemenea, programul de circulatie si pozitionarea statiilor nu sunt destul de bine coordonate in asa fel incat sa reusesti sa ajungi intr-un timp optim dintr-un loc in altul, mai ales pe distante lungi.



Cum pot fi aplicate?

In lipsa unei initiative solide din partea primariilor, parerea mea este ca oamenii ar trebui sa fie cei care pun piciorul in prag si incearca sa faca ceva in acest sens. Lucruri mici, dar care sa conteze si care sa faca diferenta. Spre exemplu, am putea incerca sa mergem la munca pe jos sau cu alte mijloace de transport in anumite zile. Cu siguranta ne-ar prinde bine astfel de schimbari.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu