Pareri despre spiritul sarbatorilor

Candva spiritul sarbatorilor era despre a darui, a fi mai bun, mai linistit, a te bucura de lucruri mici alaturi de familie. Cum e acum perioada sarbatorilor? Diferita, desigur. Parerile sunt impartite, dar eu cred ca lucrurile s-au schimbat, si nu neaparat in bine.

Poate si faptul ca nu mai suntem copii, nu mai credem in Mos Craciun si vedem in jurul nostru numai lucruri care ne dau batai de cap in plus. Oricat de frumoase ar fi sarbatorile de iarna, tot trebuie sa stai la cozi infernale pentru a face cumparaturi, trebuie sa stai peste program la locul de munca pentru a reusi sa ai destui bani pentru cadouri, trebuie sa iti aranjezi si amenajezi casa in spiritul sarbatorilor si multe alte lucruri.


Da, stiu ca nu par a fi mari batai de cap, dar adunate, te fac sa fii epuizat si sa simti ca nu mai ai deloc energie. Ce as putea sa mai zic... Dupa o zi grea de munca singurul lucru pe care nu vrei sa il faci este sa mergi la colindat de magazine pentru a cumpara obiecte decorative pentru brad.

Toate aceste obiceiuri ar putea fi mai placute doar daca nu ar fi totul super aglomerat, iar comerciantii nu ar profita de naivitatea cumparatorilor si nu ar incepe sa promoveze perioada sarbatorilor din noiembrie. Asta ma revolta cel mai tare. Nici nu s-a terminat luna noiembrie si noi vedem la TV reclame cu zapada, familii fericite si Mos Craciun. Hmmm. Mi-ar placea sa vad o reclama de Craciun in care mama face curatenie ca o nebuna, copiii se joaca si nu au nicio grija, iar tatal incearca sa ajute cu curatenia, dar nu ii iese prea bine. Ar fi mai relevanta.


Craciunul nu mai e de mult cum ar trebui sa fie. Nu mai avem liniste, alergam ca nebunii sa prindem cele mai bune oferte si uitam ce e mai important: sa fim alaturi de familia noastra. Poate ca despre asta ar trebui sa fie Craciunul. Despre liniste si intelegere, nu despre cine are cel mai mare si frumos brad impodobit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu