Pareri despre prietenie

Despre prietenie se pot spune multe lucruri. E adevarat ca prietenul la nevoie se cunoaste, dar si ca cine se aseamana se aduna. Prietenii pe care ii ai iti seamana in proportii destul de mari, iar din acest motiv se presupune ca or sa te ajute de fiecare data cand ai nevoie.

Unul dintre cliseele pe care le-ai auzit si tu despre prietenie este ca aceasta ar trebui sa fie fara interese si sa nu astepti sa primesti nimic de la cel de langa tine. Lucru fals, deoarece dintr-o prietenie trebuie sa aiba toate persoanele de castigat. Nu este vorba de lucruri materiale, ci de castiguri emotionale si spirituale. Daca persoana de langa tine nu iti aduce niciun beneficiu, timpul petrecut langa ea este irosit. 


Despre prietenie se mai spune ca ar trebui sa fie lipsita de judecati. Un alt lucru neadevarat. Un prieten adevarat iti va spune intotdeauna daca simte ca ceva e in neregula cu tine. Daca ti-ai schimbat comportamentul sau nu ii place un anumit lucru, iti va atrage atentia si te va ajuta sa te redresezi. Asta fac prietenii adevarati. Iti spun unde si ce gresesti, spre deosebire de cei care sunt de acord cu fiecare lucru pe care il faci si nu au nimic impotriva deciziilor tale. 

Prietenia poate fi privita ca o relatie care ajuta ambele parti sa se dezvolte armonios si placut, sinceritatea fiind temelia. Prietenia este singurul tip de relatie voluntara si rationala, fara obligatii, bazata pe lucrurile pe care le au doi oameni in comun. 


Pe langa relatiile de familie si de iubire, relatiile de prietenie sunt cele mai valoroase datorita caracterului lor voluntar si rational. Combinatia dintre o relatie de prietenie si una de iubire este cea mai reusita si de succes. Acest tip de relatie poate fi vesnica, spre deosebire de prietenie, care se poate sfarsi oricand. 

Prietenia este valoroasa si poate singurul tip de relatie care te va modela si schimba in bine. Oamenilor care nu iti sunt prieteni nu trebuie sa le impui sa se schimbe, pentru ca ei vor intra si vor iesi din viata ta. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu