Pareri despre Grecia ca destinatie de vacanta


Imi place sa vizitez si incerc sa merg in fiecare concediu in alt loc. Anul acesta imi doresc sa ajung in Grecia. Grecia e o tara superba si mereu m-a atras. Am gasit niste oferte la agentia de turism Q Travel. Eu am optat pentru una din ele si in septembrie ma voi bucura de plajele din Grecia.

Vreau acum sa va vorbesc despre cateva destinatii de vacanta din frumoasa Grecie.

·         Sithonia, Halkidiki

Daca vrei sa te bucuri de un nisip fin, daca vrei sa te bucuri de o apa limpede si de plimbari pe plaja la umbra pinilor, alege plajele Sithonia. Acestea sunt cu totul si cu totul deosebite. Fiecare in parte are ceva special. Zona de vest te intampina cu plajele Paradise Beach, Kastri, Agios Ioannis, Lagomandra, zona de sud cu plajele Tristinika, Toroni, Kalamitsi, iar zona de est cu plajele Armenistis, Platanitsi, Portokali, Vourvouru si Kampos. In Sithonia nu te bucuri doar de plaja, ci te poti bucura si de satele pescaresti, porturile de agrement sau zonele cu paduri de pin.

·         Orasul Corfu

Corfu este un minunat oras grecesc ce te va incanta pur si simplu. Strazile acestui oras sunt inguste si pline de vile traditionale. Corfu e cumva Europa Medievala. Daca ajungi in Corfu, trebuie sa vizitezi Piata Spianada. A doua ca marime din Europa, aceasta piata a fost construita de catre francezi. Aici oamenii stau la terase, beau, mananca sau joaca crichet. Totodata trebuie sa treci si pe la biserica Sfantul Spiridon. Sfantul Spiridon este considerat patronul orasului, iar trupul sau mumificat se odihneste in aceasta biserica. Biserica are o arhitectura deosebita si te asteapta cu drag.

·         Muntele Athos

Daca ajungi in Grecia trebuie sa vizitezi muntele Athos. Pe muntele Athos, dar si pe peninsula sunt in total 20 de manastiri, 12 schituri si o multime de chilii. In total, in aceste spatii traiesc peste 1500 de monahi ortodocsi. Regulile sunt stricte pentru cei care aleg sa locuiasca pe munte. 

Pe Muntele Athos nu au voie femeile, ceea ce inseamna ca accesul este permis doar pentru barbati. Accesul femeilor a fost interzis in secolul al XI-lea, deoarece multi calugari tineri au fost sedusi de femei, femei care intr-o prima faza se dadeau ciobani.

Grecia este o tara frumoasa care merita atentia turistilor. Daca ajungi in Grecia cu siguranta vei mai reveni (cel putin asa fac de cele mai multe ori cei care au vizitat aceasta tara). Eu astept luna septembrie pentru a vedea exact cum este, apoi ma voi convinge daca intr-adevar e asa cum se spune.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu