Pareri despre oboseala psihica

Una dintre cele mai grave afectiuni de care sufera o buna parte din populatie este oboseala psihica. Aceasta se manifesta oarecum asemanator la majoritatea persoanelor, acestea semnaland stari de extenuare accentuata fara sa fi depus niciun fel de efort fizic inainte. Din punctul meu de vedere, acest lucru ar trebui tinut mult mai atent in evidenta cadrelor medicale din Romania datorita implicatiilor severe pe care le are.

In primul rand, persoanele care sufera de oboseala psihica (neurastenie) accentuata sau cronica sunt, adesea, persoane extrem de implicate in propriile vieti si in societate. Stresul rezultat in urma cumulului de activitati intense pe care le desfasoara poate conduce la foarte multe boli si afectiuni pe cale nervoasa. Din acestea, oboseala generalizata este, poate, cea mai blanda. Totusi, o persoana obosita in mod continuu nu numai ca este neproductiva, ci este si o persoana nefericita.

Daca ai o ruda sau un prieten apropiat care se comporta ca si cum ar fi vesnic obosit si fara chef, este important sa-i vorbesti despre aceasta afectiune si sa-l rogi sa consulte un medic. Si mai important este insa suportul si implicarea ta in aceasta problema. Interesandu-te de sanatatea celor dragi si incercand sa ajuti, vei reusi sa le dovedesti acestora dragostea si devotamentul tau fata de ei. Astfel, cu siguranta ii vei face extrem de fericiti si ii vei ajuta sa depaseasca aceasta problema mult mai usor. 

De asemenea, la farmaciile Vivat-Familia vei gasi cu siguranta diferite medicamente si suplimente alimentare pe care sa le folosesti in lupta cu oboseala cronica. Cel mai important este insa sa nu crezi niciosecunda ca aceasta problema se va rezolva de la sine, fara ajutorul tau. Indiferent ca este vorba de tine sau de un apropiat, actiunea este primul pas ce trebuie facut in vindecarea completa a acestui tip de oboseala. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu