Pareri despre obiectele specifice designului scandinav

Stilul scandinav este in plina ascensiune, iar pentru a reusi sa iti amenajezi casa astfel trebuie sa ai grija la cateva caracteristici. Peretii trebuie sa fie albi, podelele albe sau culori foarte deschise, iar mobila simpla, in culori pale sau in tonuri de gri. Culoarea vine din decoratiuni si obiecte specifice designului scandinav. Iata ce ai putea sa folosesti pentru a-ti infrumuseta casa:

Ghivece si vaze de flori

Le gasiti peste tot, dar doar unele dintre ele sunt potrivite daca vrei sa iti amenajezi casa in stil scandinav. Ghivecele din ceramica sau lut cu accente metalice de cupru sau alama sunt o decizie buna. Vazele pot fi din orice material, din sticla, metal sau chiar lemn. Foloseste-le pentru flori sau pur si simplu ca obiect decorativ. Daca vrei sa le folosesti in exteriorul casei, poti sa cumperi si suporturi din bumbac in care sa le asezi. Acestea sunt potrivite si intr-o casa cu un tavan foarte inalt.
Tablourile minimaliste



Da, tablourile nu sunt in totalitate specifice stilului scandinav. In schimb, cele minimaliste, cu modele si tipare stricte, imprimate direct pe hartie sunt obiecte specifice designului scandinav. Simplitatea troneaza si in cazul tablourilor. Cele mai multe reprezinta modele geometrice intr-o singura culoare, care poate fi rosu, negru, galben sau turcoaz. Materialele sunt simple, iar uneori pot fi si neprelucrate. Ramele sunt de obicei simple, in culori naturale sau alb si negru.


Corpuri de iluminat cu abajururi minimaliste

Stim ca iernile nordicilor sunt lungi si destul de intunecate, asa ca au nevoie de foarte multa lumina. Pe langa ferestrele mari si spatiile amenajate in alb si culori deschise, nordicii au adus si corpurile de iluminat cu abajururi iesite din comun. Daca in mod normal abajururile opresc dispersia luminii, cele scandinave sunt simple, si inconjoara sursa de lumina fara sa o opreasca.

Cutii de depozitare

Febra cutiilor de depozitare a ajuns și la noi, dar trebuie sa recunoaștem ca ele sunt obiecte specifice designului scandinav. Ei le pot folosi foarte simplu pe post de obiecte decorative fără sa para ciudat. Dacă noi suntem obișnuiți sa ascundem toate obiectele in dulapuri, ei au decis sa le puna in cutii de depozitare pe care sa le lase la vedere cu lejeritate. Cumpararea unor astfel de cutii este primul pas pe care trebuie sa il faci daca vrei sa iti decorezi casa in stil scandinav.

Ce obiect specific scandinav preferi din lista de mai sus?




Un comentariu: