Pareri despre cursa electorala a primarilor

La fel ca la fiecare sfarsit de ciclu electoral, perioada alegerilor aduce cu sine o mare forfota in societate si ne aminteste tuturor ca suntem cetateni cu drepturi care trebuie sa-si aleaga persoane competente care sa-i reprezinte. Totusi, nici in 2016 nu suntem convinsi de optiunile existente si lumea este profund derutata de persoana pe care sa o desemneze in functia de primar pentru localitatea de domiciliu. 


Plecand de la premisa ca principalul motiv pentru care un cetatean isi voteaza primarul este programul electoral, ar trebui sa fim cu totii foarte atenti la ce ni se promite si la ce ni s-a promis deja. Modul in care trebuie sa votam trebuie sa fie unul lucid, bazat pe fapte si mai putin pe emotii. Nu trebuie sa ne lasam influentati de niciun fel de propaganda politica indiferent de partidul de provenienta. De asemenea, nici sondajele de opinie care apar inainte de alegeri nu ar trebui sa ne formeze o parere deoarece ele sunt adesea comandate de catre partidele politice inscrise in cursa electorala. 


Daca stam sa ne gandim la alegerile trecute, ne dam seama cat de mult conteaza sa facem alegerea potrivite. Indiferent care e optiunea ta de vot, important este sa o cantaresti bine inainte si, mai ales sa te prezinti de alegeri. Acestea sunt de fapt si doua din putinele lucruri care tin de tine atunci cand vine vorba despre schimbarea in bine a societatii din care faci parte. Daca faci aceste doua lucruri, nu ai de ce sa te invinuiesti in cazul in care vei fi nemultumit in urmatorii patru ani de amandat ai viitorului primar. 


Tu unde votezi pentru primar? :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu