Pareri despre omul modern



Primul gand dupa ce ti-a sunat ceasul desteptator, bai, mai stau 10 minute. Al doilea gand, inca 5 minute. Al treilea, la dracu azi musai dorm doua ceasuri dupa-masa daca am timp. Asa ti-ai ales sa joci, n-ai vrut jazz ai sarit la samba. Traiesti intens si prost, dormi putin si prost. Joci prost. Dimineata nu-ti mai trezesti simturile cu mirosul ziarului bine scris, alergi spre gazeta fara cerneala cu ajutorul mouse-ului handicapat dupa izbitura administrata in timpul jocului de seara. Esti innebunit dupa socializare. Te loghezi, te deloghezi ca sa te loghezi inapoi, proces care se repeta de zeci de ori in 24 ore.

Viciul omului modern. Renunti la tigari, nu mai bei cola si poate intr-un viitor vei arunca si alcoolul la chiuveta. In schimb o arzi modern, Twitter, Facebook si Y!M daca esti un novice old school (alaturare voita). Traiesti din statusuri. Iti lipsesc vorbele. In anii ‘90, in era casetelor audio, mai aruncai si tu un ban pe muzica. Dupa 2000 cand a sosit urmasul casetei, CD-ul, ai zis piua, muzica e proasta.
Cel mult merita downloadata de pe net, cineva a avut grija sa existe komp3.net sau beemp3.com.
Astazi devorezi continutul fara sa fii studiat ambalajul.

Pe timp de criza, te roade gandul schimbarii. Ai renunta la vechiul tau apartament pe patru roti pentru un Volkswagen. In parcarea din spatele blocului, singura masina fabricata inainte de ‘89 este a ta.
Nu vrei superioritate, egalitate suna multumitor, suna romaneste.

Ai zis ca vrei sa stii unde ii, si ce face in majoritatea timpului, i-ai cumparat pustanului tau de 8 ani un telefon touchscreen de doua ori marimea palmei lui, insa sa nu te miri ca intr-o dupa-amiaza se va intoarce fara el acasa. Legea junglei. Cel mic se supune vointei celor mari. Societatea in care traiesti isi va bate joc de tine daca va afla. Te-a miscat interior Pursuit Of Happyness cu Will Smith, dar taci. Tie teama sa recunosti. Nu vrei sa fii etichetat ca un om slab, asa ca-ti afisezi bandana Fan Horror, gen The Texas Chainsaw Massacre. Numai tu si cu tine stiti asta.

Lenesule, nevorbitule, hotule, ipocritule, inconstientule, lasule e lumea ta. Lumea pe care ai creato involuntar din egoism, sa-ti fie tie bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu